14/04/09

ANEKDOT 75...

girlfriend...???
isteri...???


ISTERI VS GIRLFRIEND
(daripada pandangan seorang suami)

1. Isteri macam TV, girlfriend macam handphone
Di rumah tengok TV, di luar bawa handphone

2. Tak ada duit jual TV. Ada duit beli handphone baru.
3. Kadang-kadang seronok tengok TV, tapi selalunya banyak masa habis main handphone

4. TV percuma sepanjang hayat, tapi handpone kalau tak bayar service line, taliannya ditamatkan serta-merta.
5. TV saiznya besar, berat dan buruk, tapi handphone cute, comel, ramping, dan banyak butang boleh picit dan boleh bawa ke mana-mana, bila-bila masa saja.

6. Kos penyelenggaraan TV murah sahaja, lagipun jarang-jarang rosak, tapi handphone, mak oi…mahalnya. Selalu meragam pulak tu.
7. Yang sadisnya, TV ada remote control, tapi handphone tak ada

8. Cuma satu kelebihan TV, tak ada virus. Tapi handphone …sekali kena virus, habislah!
9. Jadi jangan pening kepala, pilihlah TV anda. Kalau boleh yang plasmalah, ya…


Nota hujung: Sayangi isteri seperti sayangkan handphone anda...tit...tit...tit...Sumber: Majalah Mastika



3 ulasan:

xiiinam berkata...

Ngerinya perumpamaan ini...

DiNieezyANe berkata...

Wahh...
Kalau camtu, nak guna handphone yang ada tv lah.
hihi

ku tak sempurna berkata...

err.. saya nak jadi handphone... tapi janganlah tinggalkan...



huhuhuhuhu :D