3/10/08

ANEKDOT 11...

RAHSIA NAK KURUS...

"Seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center utk menguruskan badan.. seorg lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,'Kami menawarkan dua program di sini... RM50 utk versi 'biasa' dan RM100 utk versi 'cepat'.'

Mamat tu pun berkata, 'saya ingat yang biasa lah sbb saya ni baru nak try kuruskan badan.'

' Ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana,' jawab penjaga kaunter.

Mamat tadi pun masuk la ke bilik itu dan menutupnya. selang 2 minit kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalam bilik itu. Dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan mamat tu tak senang duduk, berpeluh.
Perempuan tadi berkata, 'kalau tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dgn saya... hikhikhikk' dan dia terus berlari didalam bilik itu. Mamat tadi pun kejar la.. kejar punya kejar sampai 10 minit pun tak dapat lagi tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.


Apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya dah turun 3 kg. ' Wow.. mmg senang nk turun berat bdn...memang berbaloi aku bayar RM50 td,' katanya seorang diri.

Keesokkan harinya dia datang semula ke tmpt tersebut. Dia ditegur oleh pemuda di kaunter. Setelah diberi penerangan seperti semalam.. mamat tadi memilih utk mencuba versi 'cepat' pula.

'Baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya..'kata penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit didalam bilik itu, datanglah seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakaiannya. Body builder itu berkata 'saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalau saya dapat ... ... hehhehheee"
(kiriman seorang pembaca tanpa nama)