29/05/09

ANEKDOT 93...

TAK GUNA PUNYE JANTAN



Hello sayang,

Kenapa sayang tak nak angkat telefon masa abang call handset sayang tadi. Janganlah sayang merajuk lama-lama sangat. Betul, abang tersangatlah rindu kat sayang.
Walaupun muka abang ni agak macho dan comel, janganlah sayang jeles kat abang kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abang masa pergi dating. Biasala tu…!

Apa…? Tak muat - kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi. Kenapala tak muat pulak. Janganlah sayang risau, duit cincin yang abang bayarkan tadi, esok-esok abang bayarlah balik kat sayang. Sayang kan sedia maklum, abang bukannya takde duit tapi duit tu abang dah belikan graphic card baru kat pc abang, RAM pun abang dah beli yang baru, tambah lagi sekeping, kasi power sikit. Tu belum masuk nak tukar hard disk baru lagi tu…

Abang tau, sayang marah abang sebab abang yang selamba katak saja melompat longkang depan kedai apek tu tadi tanpa menunggu sayang melintas titi. Bukan abang tak gentleman, tapi abang cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana. Maafkan abang, taubat lain kali abang tak buat lagi…

Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi, sorrylah!.Abang ingatkan nak test saja mi goreng sayang tu tadi . Sok sek, sok sek… masa sayang pergi toilet tu tadi, tak perasan pulak – dah habis - sedap!!! Tapi kan abang dah gantikan dengan roti kosong abang? Tak sedap ke roti canai kosong tu tadi. Udahla tu, jangan merajuk lama-lama…

Ooh ya, henset kita ni kita tukar dulu la ya. Abang pinjam jap henset sayang. Nanti abang tukar la balik. Sayang kan ada henbeg besar , senang nak simpan henset abang yang besar tu. Henset sayang kecik, boleh abang simpan dalam kocek abang…

Betul…semalam abang dah booked cerita best tu. Abang ingat la kan, cashier cineplex tu lupa nak key in dalam computer dia la – pasal tiket tu la tiket tu dah habis.

Lagi satu…samping dan songkok ayah sayang yang abang pinjam untuk hari raya aritu, kira pinjam terusla ya – boleh juga guna masa hari nikah kita esok-esok. Bukan abang tak nak beli baru, tapi sayang la, benda elok lagi, buat apa nak beli baru kan?. Tapi sayang jangan bagitau kat ayah sayang pula. Ayah sayang sure tak perasan punya sebab nanti abang dye la samping tu dengan warna lain.

Buat masa ni motor abang masih dalam workshop. Entah apa entah pomen tu buat tak siap-siap lagi. Jadi Gen2 sayang ni, kira abang pakai dulu la ya untuk pergi kerja. Sayang bukan tak tau – tempat kerja abang kan jauh. Sayang pergi naik LRT pun boleh…

Lagi satu, besok sampai kat ofis sayang nanti, sayang tolong bank –inkan RM 300 kat akaun abang ya. Bukan apa, Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyak betul. Motor kapcai abang pun tak begini.

Okeylah sayang, dah cakap lama ni. Jangan lupa top up prepaid abang ni. Esok-esok senang abang nak call sayang lagi…
Bye, bye.
Nota hujung : Maafkan bahasa dan ejaan yang digunakan. Memang yang asal.
Sumber: Dah tentu bukan karya saya - kawan yang bagi...

4 ulasan:

soca berkata...

hiks, apa punya laki daaa... lintah ke pacat nih? ehhehe....

ku tak sempurna berkata...

dasar lelaki CISSSS ni..

hikkksss... patut di tong sampahkan je...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jgn takut... bukan kamu yg akan ditong sampahkan..

hehehehe

MUNSYI ragbar berkata...

soca...

ni lelaki ambil kesempatan...
sbb pompuan tu dah takde org lain kot...

tinggalkan saja...

cari lain...

KTS...

jgn bakulsampahkan den..

den xmacam ni!!!

jgn jumpa lelaki mcm ni!
bankrup kao.

soca berkata...

camtu aku nk cari org mcm kao la... ngeeeee! blh ke??? haha